KALI LINUX

0

Instalare Kali Linux în paralel cu Windows 7 (Dual Boot with Windows)-tutorial în limba română

Instalarea sistemului operativ Kali Linux în paralel (Dual Boot) cu sistemul de operare Windows poate să vă fie utila.Pentru început asigurați-va ca ați făcut backup-ul datelor dumneavoastră din Windows.Pentru ca veți face o modificare a hard-disk-ului,conservați datele de backup pe un hard disk extern (recomandat). O data terminat backup-ul va recomandam sa urmăriți tutorialul "Instalare Kali Linux pe hard disk", care va explica procedura normala de instalare a sistemului operativ Kali Linux.

În exemplul nostru vom instala Kali Linux în paralel cu un sistem operativ Windows 7 dinainte instalat,ce ocupa 100 % din spațiul hard-disk-ului.

Începem cu redimensionarea partiției de Windows în modul în care va ocupa mai putin spațiu pe disk și după aceea procedam cu instalarea sistemului Kali Linux în noua partiție pe care o vom crea cu gparted.

Descarcați Kali Linux și ardeți ISO-ul pe un DVD sau puneți-l pe un USB în modul Live.Dacă nu dispuneți de un USB sau de un cititor USB ,consultați instalarea sistemului Kali Linux via Internet (network).Asigurați-vă ca aveți:

-cel putin 8 GB spațiu liber în Windows
-un suport de boot (de inițiere a instalării) pentru DVD sau USB

Preparați-vă pentru instalare

1. Descărcați Kali Linux
2 .Ardeți imaginea ISO a sistemului Kali Linux pe DVD sau copiați Kali Linux Live pe un USB
3 .Asigurați-vă ca sistemul dumneavoastră BIOS este configurat sa facă boot de pe CD/DVD sau USB

Procedura de instalare Kali Linux în modalitatea Dual Boot

1.Pentru început,deschideți computerul în modul ca va face boot cu suportul de instalare ales de dumneavoastră (DVD sau USB).Trebuie sa va apară imaginea de boot a sistemului Kali Linux. Selecționați modul Live pentru a iniția cu Desktop-ul predefinit de Kali Linux.(imaginea de mai jos)

2. Porniți programul gparted. Utilizăm gparted pentru a redimensiona partiția existentă de Windows în modul în care vom elibera spațiu suficient pentru instalarea Kali Linux-ului.
Instalare Kali Linux Dual Boot with Linux Step 1

3. Selecționați partiția de Windows. In funcție de sistemul vostru, ar trebui sa fie a doua partiție,partiția cea mai mare. In exemplul nostru sunt 2 partiții;prima este o partiție de System Reserved ,iar a doua rezultă că este partiția de Windows /dev/sda2. Redimensionați partiția de Windows și lăsați suficient spațiu liber pentru instalarea Kali Linux-ului.(cel putin 8 GB-eu recomand o partiție libera de 20 GB -amintesc că sistemul mai face și upgrade din când în când;)
Instalare Kali Linux Dual Boot with Linux Step 2
Instalare Kali Linux Dual Boot with Linux Step 3

4. Odată redimensionată partiția de Windows,asigurați-vă ca ați selecționat "Apply All Operations" in modul ca efectuați toate modificările în hard disk.

Procedura de instalare a sistemului Kali Linux

1.Procedura de instalare a sistemului Kali Linux din acest punct este identica cu procedura de instalare Kali Linux pe hard disk,pana la punctul de partionare (Partitions disks),unde va trebui să selecționați : “Guided – use the largest continuous free space” (Ghidata-utilizează spațiul cel mai mare liber consecutiv) pe care l-ați creat cu gparted.
Instalare Kali Linux Dual Boot with Linux Step 4

se pune poza:)

2. Odată terminata instalarea dați restart.Ar trebui sa va apară meniu-ul  de start GRUB ce vă permite să alegeți sistemul care doriți sa facă boot,Kali sau Windows(se alege cu utilizând săgețile de la tastatură)
Instalare Kali Linux Dual Boot with Linux Step 5

Post Instalare

Acum că ați completat instalarea sistemului Kali Linux a venit momentul sa va personalizați sistemul. Dacă v-a plăcut tutorialul sau aveți alte nelămuriri lăsați-mi un comentariu.Numai de bine!

kalilinuxro


Trimiteți un comentariu

 
Top