KALI LINUX

0



Instalare Kali Linux 

in 

hard disk

Instalarea Kali Linux-ului în computerul personal este foarte simplă.Mai întâi necesităm un hardware ce este compatibil cu Kali Linux. Kali Linux este suportat de următoarele platforme: i386, amd64 și ARM (atât în armel cât și armhf). Cerințele de hardware pentru instalare sunt minime și le vom enumera în continuare, însă un hardware performant va oferi un randament superior în funcționarea sistemului operativ Kali Linux.Imaginile de instalare pentru i386 au un nucleu predeterminat PAE,pentru a putea fi executate cu sisteme ce au mai mult de 4 GB de RAM. Dacă nu aveți o unitate DVD sau un port USB în computerul dumneavoastră  puteți vizita instalarea Kali Linux prin Internet.


Cerințele necesare instalării Kali Linux

-un minim de 8 GB de spațiu în hard disk-ul dumneavoastră pentru instalarea Kali Linux-ului
-Pentru arhitecturi de tipul i386  și amd64,un minim de 512 MB de RAM
-Cititor de CD/DVD/ sau suport de intrare pentru boot-ul sistemul de pe un USB

Prepararea instalării Kali Linux-ului

1. Descărcați Kali Linux


2. Ardeți imaginea în format ISO a Kali Linux-ului pe un DVD sau pregătiți un USB ce sa conțină un Kali Linux Live ca mediu de instalare.


3. Asigurați-vă ca PC-ul dumneavoastră este setat in BIOS sa inițieze instalarea de pe un CD sau USB


Procedeul instalării Kali Linux-ului


1. Pentru a începe faceți boot cu mediul de instalare pe care l-ați ales. Dacă totul decurge normal, dumneavoastră trebuie sa vedeți pe ecranul computerului imaginea de boot a sistemului Kali Linux. Alegeți modul de instalare dorit:grafic(Graphical install) sau text (Text-mode install)

în exemplu este aleasa instalarea grafica.


2. Selecționați limba în care sa fie instalat sistemul și după aceea țara dumneavoastră. De asemeni veți fi întrebat dacă doriți sa configurați caracterele tastaturii dumneavoastră în caz ca acestea nu corespund cu limbajul de instalare al sistemului.Pe scurt dacă instalați sistemul în engleza și aveți o tastatura ce conține caractere germane setați tastatura pentru format german.

3.Programul de instalare va copia imaginea sistemului în hard disk-ul dumneavoastră va proba interfețele si rețeaua network),iar după veți fi întrebat dacă doriți un nume de host pentru sistemul dumneavoastră. In exemplu am găsit kalinuxro ca nume de host.


4. Introduceți o parola sigura pentru contul de utilizator root și creați conturi de utilizator adiționale dacă doriți.

5. Configurați zona orara a locației unde vă aflați dumneavoastră

6.Instalatorul sistemului va face proba hard disk-urilor dumneavoastră și va va oferta patru opțiuni . în exemplul nostru,vom utiliza întregul hard disk al computerului nu configurarea LVM(Logical Volume Manager-opțiune care va permite sa utilizați doar cât doriți din hard disk-ul dvs.)Utilizatorii experimentați pot utiliza modul "Manual" dacă doresc o utilizare cât mai precisa a instalării sistemului de operare Kali Linux.

7.Preliminar ultimei faze instalării veți dispune de o ultima șansa pentru a revizui configurarea hard disk-ului dumneavoastră  înainte ca programul de instalare a sistemului de operare Kali Linux sa facă aceste  schimbări ireversibile(fără întoarcere). După ce ați făcut clic pe continuați (Continue),instalatorul își va face treaba și dumneavoastră veți avea instalarea aproape terminata.

8.Configurarea network mirror-ului(oglinzii de rețea .Kali Linux utilizează un repozitor special pentru a distribui aplicațiile sale.Trebuie sa introduceți informațiile proxy-ului adecvat în funcție de necesitați.

NOTA! Dacă selecționați “NU” pe acest ecran, NU nu veți fi în stare sa instalați actualizări sau pachete de date ale sistemului din repozitoarele Kali Linux.

9. Următorul pas este instalarea GRUB-ului

10. și în final, faceți clic în "Continue" pentru a putea începe utilizarea sistemului operativ Kali Linux.

După instalare

Acum ca ați finalizat instalarea Kali Linux-ului este momentul sa va personalizați sistemul. Secțiunea Utilizarea Generala de Kali Linux în site-ul oficial are multe informații și de asemeni puteți găsi sfaturi despre cum puteți profita la maximum de Kali Linux în Forumul Utilizatorilor.


traducere de pe site-ul oficial Kali Linux efectuata de către Daniels Calinux


Utilizarea acestei traduceri în alte pagini web fără menționarea sursei este strict interzisa.Preluarea de conținut se poate face doar cu acordul autorului.

Instalare Kali Linux în hard disk instrucțiuni în limba  română - cu diacritice
“KALI LINUX ™ is a trademark of Offensive Security.”

Trimiteți un comentariu

 
Top