KALI LINUX

0

   
Top cele mai faimoase distribuții de Pentesting al anului 2015

Un test de penetrare, sau pe scurt numit pentest, este un atac la un sistem informatic, cu intenția de a găsi punctele slabe de securitate, pentru a putea avea acces la el,la  funcționalitatea și datele sale. Un test de penetrare Linux este o distribuție speciala bazata pe  Linux și poate fi folosit pentru analizarea și evaluarea măsurilor de securitate ale unui sistem țintă.
Există mai multe sisteme de operare, distribuții care sunt orientate spre realizarea testelor de penetrare. Distribuțiile conțin de obicei un set de pre-ambalate și pre-configurate  instrumente (programe) de penetrare.
Exemplele populare sunt Kali Linux (înlocuind Backtrack-ul în decembrie 2012) bazat pe Debian Linux, Pentoo bazat pe Gentoo Linux și BackBox bazat pe Ubuntu Linux. Există multe alte sisteme de operare specializate în teste de penetrare, fiecare mai mult sau mai puțin dedicat unui domeniu specific de teste de penetrare.
Testele de penetrare se evaluează din prisma următoarelor aspecte:

a) Determinarea fezabilității unui anumit set de vectori de atac
b) Identificarea vulnerabilităților de risc mai mare ce rezultă dintr-o combinație de vulnerabilități de risc mai scăzut exploatate într-o anumită secvență
c) Identificarea vulnerabilităților care pot fi dificil sau imposibil de detectat automat in rețea sau orice alta aplicație software de scanare a vulnerabilității sistemului.
d) Evaluarea magnitudinii potențialului de afaceri și al impactului operațional real al atacurilor reușite.
e) Testarea capacității scuturilor de rețea pentru a detecta cu succes și de a răspunde atacurilor sistemului de penetrare.
f)  Furnizarea de probe pentru a susține creșterea investițiilor în personalul de securitate și tehnologia informațiilor.

Noile pentest distro-uri  sunt dezvoltate și se pot utiliza cu ușurință,( user friendliness) astfel încât oricine are cunoștințe de bază în Linux sa le poată folosi. Tutorialele și (cum să - how to) modurile de utilizare  sunt disponibile pentru public (mai degrabă decât ținute în secret într-o comunitate închisă). Ideea că distro-urile pentest sunt utilizate în principal de către experții în securitatea calculatoarelor în rețea, studenții de securitate și firmele de audit nu mai se aplică, toată lumea le vrea pentru a testa securitatea de rețelei proprii sau a conexiunii Wireless, Website-ului, bazei de date și trebuie să spun cei mai multi dintre proprietarii de distribuție sunt cei ce oferă cursuri de formare pentru cei interesați.

Top distribuții Linux de #Pentesting - clasificare #kalilinuxro

1. Kali Linux (versiune după BackTrack 5r3)


2. NodeZero Linux


3. BackBox Linux


4. Blackbuntu


5. Samurai Web Testing Framework


6. Knoppix STD


7. Pentoo


8. WEAKERTH4N


9. Matriux


10. DEFT


11. CAINE


12. Parrot Security OS


13. BlackArch Linux


14. Wifislax









Trimiteți un comentariu

 
Top